• Deleted-User-4
  Dacht ik al.. 1 dingetje gemist ergens... Heb nu maar alle types geselecteerd waar wat in zou kunnen staan. Dan heeft notepad ++ betere ogen dan mij. Nu doet die het ook op de eerste site. Wat een werk is dat om alles eruit te halen. Al doende leert men...
   
 • Leotgtje

  Wil me er niet mee bemoeien, maar minimaal 5 dingen (4 bestanden) en mapnaam moet je aanpassen, en dan is dat voor de nieuwe BS3 de oude is anders ( -1> class in theme php is erbij gekomen)
  Je vermeldt alle types, maar ik denk (BS3 zit standaard in pakket) dat je alleen maar bootstrap3 als regex zoekterm moet hebben. Zo kom ik aan de vergelijking, de rest lijkt mij eigenlijk opgepakt te worden door de cdn's.

  Edit: even mijn bewering gecheckt, yep dat is genoeg; alles werkt. gedaan tussen post zojuist en nu.... ca 5 minuutjes)

   
 • Deleted-User-4
  Voor mij is het zetten van een nieuw achterscherm aan een auto of het vervangen van een subdframe ook een peuleschil..

  En het selecteren van alles is meer gemak zucht..
   
 • Leotgtje
  Zo hee, dan weet ik waar ik moet zijn als het eens nodig is wink ; daar kan ik dus niks van. Auto techniek (of metaal- en laswerk etc..)

  Toch alweer een hele tijd geleden, en uit de combinatie van wat ik nog wist, en het antwoord van Alex dacht ik : ik kijk nog eens of het inderdaad nog zo gaat (vooral omdat bs3 recentelijk is gewijzigd).

  Aan je antwoord dacht ik? normaal hoeft dat toch niet?...dat zoek ik eens even uit. Vandaar mijn antwoord.
  Ik ben echt niet zo kundig als je denkt, maar ik werk wel veel met progje om dergelijke dingen te doen, dat gebruik ik dus wel veel op e107 code, voor hulp met vertalen. (bijv. teksten in een plugin bestand, die even kopieren en zoeken laten in welk ander bestand die ook allemaal voorkomt, scheelt tijd en speurwerk.

  Het is dus meer techniek van zoeken, en aangezien bij themas tegenwoordig de xml veel regelt, kijk ik altijd daar op het naamgebruik: die correleert heel vaak met de mapnaam, en dan heb ik het startpunt. En dan kijk ik verder. Toegegeven, ik zit vaak met mijn neus in de codes en structuur van e107, dus ik heb een kleine voorsprong misschien, maar als ik zie wat je in deze korte tijd toch even doet, heb ik daar respect voor. Dat doe ik dus niet zo snel... Maar ja.. ik kreeg de dingen eigenlijk voorgeschoteld: dus pas ik mijn dingetjes daaraan toe, en hoppa daar krijg ik resultaat, dat pas ik dus aan, en test het.

  Ik doe wel wat met themen, maar probeer zelf de dingen in elkaar te flansen met bootstrap techniek zelf, en her en der eens kijken hoe ze een theme in elkaar hebben gezet. Natuurlijk is dat niet (helaas) in php vorm maar html; dus moet je grids gebruiken; en dan kijken hoe je containers, rows en columns erin gooit...bwaa daar krijg je pas hoofdpijn van, en dan weet ik nog niet hoe het nou verder gaat, daar ze weer met BS4 integreren proberen, ook bezig zijn (das weer anders) er langzaam gebruik word gemaakt van dingen uit die html techniek..(en ze werken ook al weer naar ik meen aan BS5 ( de mensen achter bootstrap)) .
  geloof me, af en toe weet ik het ook niet meer. In verhouding is de onderliggende techniek sterk verandert t.o.v. van 0.7 en v1; en toch blijft het eigenlijk op gebruik/werking nagenoeg overeenkomstig. Hihi , dan vragen we Tijn (Moc) toch gewoon, die heeft daar weer meer inzicht op, en vergeet onze Alex niet, die weet geheid meer dan ik.
  Af en toe denk ik wel eens: ben zoveel bezig met testen en probeersels, mijn eigen site is af en toe een grote rommelhoek en zou echt niet als een goed voorbeeld van e107 kunnen dienen (schande eigenlijk wink.
   
 • Deleted-User-4
  Ik ken e107 nog van lang geleden, nog voor versie 1.
  En dingen opzoeken met notepad++ is ook handig soms, heb het vaak gedaan met vertalen, alles openen en dan alles tegelijk vertalen maar dan kom je vaak bedrogen uit, sommige dingen kloppen dan niet op diverse plaatsen omdat het in het Engels wel gelijke woorden zijn maar dat is niet zo in het Nederlands. In het Nederlands heb je vaak meer woorden nodig om iets kort maar toch duidelijk te maken. Ik gebruik ook wel google translate maar dan alleen als basis, soms is het goed vaak pas ik dingen aan en kijk altijd hoe het uitkomt op de site , waar staat het en wat wordt ermee bedoeld. Het is wel jammer dat het vertaal gedeelte van e107 dingen weg haalt wat in het Engels // zo staan. Als dat meegenomen zou worden is het makkelijker om het met notepad++ naast elkaar te laten scrollen maar dat is mijn manier hoe ik het eerder deed zoveel mogelijk alles erin laten. Maak niets uit of er wat groens tussen staat..

  Heb ook wel eens wat themes verbouwd/gebouwd met verschillende style sheets. if ie6 then……. was ook altijd uitzoeken maar dit is ook leuk, weet ik het weer voor de volgende keer.. Het werkt nu , nog wat dingen bij stylen maar dat komt ook wel goed. Hoef niet meer bang te zijn dat ik het bij een update overschrijf..

  En eerder hadden we marj ook een hele slimme..
   
 • 4 jaren geleden
  za apr. 11 2020, 09:09A.M.Alex
  Alex

  Ja Marj, dat is lang geleden, we zijn ook nog wel eens naar Groningen geweest voor een vergaderingetje... en voor mij geldt eigenlijk hetzelfde, ik gebruik e107 voor relatief simpele websites, kan lekker veel aanpassen en over het algemeen werkt het snel. Laatst met WP een website opgebouwd en dan zit je al gauw aan een 10x grotere website aan schrijfruimte... en vergeet niet die oneindige hoeveelheid aan updates... brrrr Kijk even iemand geholpen moet nog veel uitgebreid worden maar het draait... https://glasstaal.nl/

  En dan nu weer verder met OpenCart... webshop hupsakkee Enne Leo jij hebt allang recht op een thema naar je zin, beetje structuur kan geen kwaad ik kan altijd helpen hoor smile

   
 • Deleted-User-4
  Die mods bijeenkomsten zijn zeker een jaar of 9 geleden, met Meneer , Marj, Martijn (funkyfly), Addy? Alex (Yvalni), Erik (erje) en misschien vergeet ik er nog wat..

  Een keer in een kapperszaak en een keer naar Groningen.
   
 • Leotgtje
  Och op zich draait mijn huidige theme zelf wel goed, beetje van 3 werelden in 1; beetje BS3 (oude) beetje LZ gepikt. en wat extra layouts toegepast, Goed ben nu bezig met de Vstore, maar ook beetje aan het (ahum) pluggen van een nieuwe audio player. Die van Jimako (wolfplayer) is prima.. maar onzeker (heb het er al met Jimmy overgehad) of die na december nog wel wil (flash player fallback, en uiterlijk gebruikt swf). Zij steekt er geen upgrade meer in..
  Heb wel iets dat werkt puur op js en css, maar krijg af en toe conflicten en een ander werkt nog beter, maar daar ben ik aan het kijken hoe ik een player weer in elkaar zet.. Poehh dat valt best tegen, en kost behoorlijk wat tijd,,, ach ik zie wel.. misschien lukt, misschien niet, heb ik toch weer wat geleerd. (het is de playlist functie en liefst via mediamanager bestanden erin... das veel kijken en lezen Dat van stoppen van flash was bekend? Nee... nou dan is het nu verteld (voor die geen die sites hebben met swf ed..)
   
 • 4 jaren geleden
  za apr. 11 2020, 04:41P.M.Alex
  Alex

  Leo, als we nu eens een thema pakken wat al bestaat er waar jij van zegt zo das mooi... er we gaan dit omzetten voor e107 en de vorderingen in het forum zetten? Misschien is dat wel erg leuk om te doen en ik kan dan ook wat leren van jullie? Free themes? https://themewagon.com/theme_tag/free/

  Kijk voor een audioplayer eens naar https://www.monasteredechevetogne.com/ onderop staat er 1 misschien kunnen we die gebruiken?

   
 • Leotgtje

  Ach het huidige wat ik gebruik is best wel oke, dus doe geen moeite, moet nog een beetje kleur. Het is natuurlijk wel iets wat we als een leerpost kunnen opzetten, alhoewel Jimako op haar site eigenlijk al veel uitlegt (zij is ja ook veel bezig samen met Cameron). dus dat is de meest logische keuze, maar inderdaad misschien is af en toe het niveau net iets te technisch.

  Ik probeer steeds uit beginnersoogpunt te commenteren of tewel volgens KISS. We kunnen misschien iets lenen ahumm van haar, daar ik af en toe wel eens samen hebben gewerkt aan iets dergelijks. Een hoekje ergens voor how do they do it??  hihihhi

  Tsja die audioplayer> die van die site is de basisvorm; die maakt gebruik van wat een browser herkent dus html5 audio tag. Maar daar de browsers net niet (hoe kan het ook anders frown ) allemaal hetzelfde willen/kunnen is die ook weer beperkt Moet je kleine aanpassingen doen dat hij ook Webm en ogg's kan gebruiken. Die basis is voor mp3 bedoeld (80% ondersteunt) oftewel voor 1 nummer 1speler 3 lijntjes code

  <code><audio controls>
    <source src="horse.ogg" type="audio/ogg">
    <source src="horse.mp3" type="audio/mpeg">
  Your browser does not support the audio element.
  </audio> </code>  edit>> hmmm ik kan geen code plakken... laat hij zien (start/sluit tag)

  Hoppa en hij draait 
  Ik zelf ( en wil die als hij goed werkt die best als plugin maken en delen) zien in gebruik als die Wolfplayer...
  Dacht aan ion-sound als basis ( http://ionden.com/a/plugins/ion.sound/en.html) en die switchen naar de wolfplayer layout.

  Die js kan veel en werkt prima (al testjes gedaan ermee, maar eenvoudig), dat ik hem ook kan aansturen en hoe ik meer bestanden (soort playlist gebruik) in 1 batch kan gebruiken. momenteel beperkt zich mijn versie tot steeds een tabelletje van enkele knoppen waar 1 start en 1 stopt. Ach ja het is een hobby en ik loop al vast wanneer ik moet bekijken hoe ik die kan koppelen naar de database, zodat ik die structuur ala wolfplayer kan gebruiken. Dat is in zich zelf een prima ding.. maar ja die flash.... Heb wel weer ergens anders dan een js player structuur gevonden (dus uiterlijk) maar die wil dus conflicten geven..
  Dat allemaal proberen om als een geheel te krijgen en voila, een universele bestandsplayer (mp3/ogg/wav enz..) en we kunnen weer wat jaartjes vooruit, zonder flash nodig te hebben.
  Maar heb nou even de prioriteit gelegd op de Vstore. Ben op ong. 60/70% schat ik, moet nog de niet direct zichtbare teksten (messages) vertalen en een LAN toewijzen.. Best wel puzzelen want moet basis taalgebruik handhaven, voor front/admin/globaal.

  Nou is het eerste uiterlijk klaar (front) tot aan het invullen van de Billing (factuur) pagina (yep alles al NL) en admin ongeveer ook, maar dus nog de meldingen die je krijgt wanneer je wat vergeet enz.. dus schiet al lekker op.
  Bah voor een op het oog eenvoudige plugin, zit er best veel tekst in verwerkt; en we willen natuurlijk wel alles begrijpen. 
  Het enigste waar ik voor moet oppassen zijn de betaalkanalen, denk dat ik daar ver weg van moet blijven, maar kan dat pas bekijken als ik alles heb aangepast dat die ook begrijpen en aansturen op de juiste manier> (dat een LAN eigenlijk geen commando is grof uitgelegd, of iets triggered.. Maar dat is juist het spannende, met mijn beperkte kennis dat toch voor elkaar stomen.. (moet mij zelf ook af en toe een klopje op de schouder geven. wink )
  Gezien ik dat local doe maak ik wel eens een demootje en plak ik een linkje hoever het al draait op nl....Wel zo handig om te zien wat er al is..(Niet vergeten !! Mag pas openbaar github core in als uitvoerig getest; zolang wordt hij toch niet gewijzigd, dat is de vraag van Cameron en Symsync), en misschien wordt het wel ooit een core plugin of zo iets....

  Zo uitgetypt, anders heb ik dadelijk kramp en dorst....

   

Moderator(-en):
Laatste Berichten

  Discussie Gebruiker Bekeken Reacties Laatste bericht
Open vraag : wel of niet verwijderen? (Vertaling van e107) Leotgtje 579 0 -
 
Vstore perikelen (Vertaling van e107) Leotgtje 54737 55 Leotgtje
vr mrt. 29 2024, 07:45P.M. 
new showcase (Questions in English) Jimako 1472 5 aducom
ma feb. 19 2024, 01:09P.M. 
Wie kent deze melding.. (Ditjes en Datjes) erje 1284 3 erje
wo jan. 10 2024, 11:02P.M. 
SourceForge commit (Vertaling van e107) Leotgtje 1572 7 Alex
vr dec. 22 2023, 10:19P.M. 
chat emo (e107.nl) Leotgtje 1710 7 Alex
vr dec. 22 2023, 01:43P.M. 
ze zijn weer bezig (Ditjes en Datjes) Leotgtje 3660 5 Alex
di dec. 12 2023, 08:58P.M. 
2FA plugin (Vertaling van e107) Leotgtje 1445 1 Tijn
di dec. 12 2023, 07:45P.M. 
Thema e107.nl (e107.nl) Alex 1557 3 Alex
za dec. 09 2023, 01:22P.M. 
FAQ op e107.nl (e107.nl) Alex 1204 0 -
 
Discussies: 89 | Reacties: 539 | Bekeken: 528273
Online
 • Online2
 • Leden: 0
 • Nieuwste lid:
 • Totaal geregistreerde leden.36
 • Max. gelijk online: 201
Laatst Gezien Menu