Forums

 • rein
  Bij het overzetten van de inhoud van V1 naar V2 kwam ik nog wat eigenaardigheden tegen. Enkele had ik in een andere post al genoemd: de problemen met de line feed en het niet updaten van de datum van de pagina. (Dat laatste heb ik "opgelost" met een ingreepje in een core-bestand.)
  Voor de pagina's heb ik nu de SEF url's ingesteld op de paginatitel, voorafgegaan door "page/". Dat laatste had voor mij niet gehoeven, maar is nu eenmaal ingebakken in de code. Het eigenaardige is nu, dat dat woordje page automatisch(?) ook verschijnt als ik een interne link in een andere maatwerkpagina opneem. Vaak is dat juist, soms, als de link bijv. verwijst naar een pagina van een plugin met een SEF url niet. Met een slash ervoor lukt het dan wel, maar toch raar.
  Dat gebeurt dan vervolgens weer niet in een welkomstbericht en ook niet in bijv. de sitelinks. Verwarrend dus en niet heel logisch.
   
 • Leotgtje
  Ojee, dan moet er een ervaren gebruiker antwoorden die de in en outs van de url instellingen goed beheerst...Ben niet thuis in de aliassen/profielen en daar om heen gaande dingen.?
  Misschien helpt dit wat https://www.e107help.org/2557/how-to-enable-sef-urls .
   
 • rein
  Dank voor je reactie. Het ging me niet om de vraag hoe de vriendelijke url's in te stellen, dat lukt wel en wijst zich eigenlijk vanzelf. Het was meer bedoeld om opmerkelijk gedrag van het systeem te laten weten. Je mag het onderwerp wat mij betreft ook als twee woorden lezen: eigen aardigheden. Het zijn gewoon een paar dingen die je niet verwacht, maar waar goed mee valt te leven.
  Nog iets anders: bij het opslaan van een maatwerk pagina worden de ankers "weggepoetst". Het gaat dan om ankers met tags als < a name="iets". Opmerkelijk: de bb-code [ link=name=iets blijft wel gewoon intact.
  Het is uiteraard eenvoudig op te lossen door een andere tag (een span of een div of zo) een id mee te geven, maar je moet het maar net even weten.
  Mocht ik nog wat van die eigen aardigheden tegenkomen, dan laat ik het weten.
   
 • rein
  Zoals ik hierboven al schreef, gebruik ik de paginatitel als SEF url. Daarbij verwijdert het systeem veel leestekens (komma's, punten e.d.) uit de url en zet het keurig koppeltekens tussen de woorden.
  Veel leestekens, maar niet allemaal. Het aanhalingsteken " wordt vervangen door het woord quot. Het staat een beetje gek, maar ik laat het maar zo. Het zal wel iets te maken hebben met dat in Amerikaans-Engels geen aanhalingstekens gebruikt worden, maar alleen de apostrof (').
  Ooit zou ik dat cultuur-imperialisme hebben genoemd, maar die term is wat in onbruik geraakt.
   
 • Leotgtje
  anker < a name= wordt heden ten dage gezien als deprecated ( vervang indien mogelijk/gewenst door id of title) (html consortium).
  tsja en die "naar quote... utf8 htmlspecialchars() gebied, als test kun je eens proberen dat stukje ( aannemed dat je die zelf aanmaakt) die OF reeds met quote te maken OF escapen OF omgeven met een enkele ' dus ' "....." '
  Allemaal varianten, en als dat geen nut heeft, en het gebeurt alleen in de SEF's dan misschien een issue report op Github?
   
 • rein
  Inderdaad, ik kwam er ook achter dat die tag in HTML5 (bijna) verdwenen is. Dan is het ook wel enigszins logisch dat dat gestript wordt.
  En die quot? Ach, ik denk niet dat het heel veel invloed heeft op wat dan ook. Er zijn volgens mij wel belangrijker dingen die nog in de code moeten gebeuren.
   
 • Leotgtje
  Correct, ja de toekomst : safety first, gebruiksgemak behouden en de laatste otwikkelingen bijhouden..Met elke verandering in php, bootstrap of responsive... men blijft bezig..
   
 • rein
  In een andere post schreef ik dat als je de SEF url's voor maatwerkpagina's aanzet er op alle maatwerkpagina's automatisch page/ voor interne links wordt gezet. Dat geldt ook voor links die bijvoorbeeld naar een pagina van een plugin verwijzen. Ik schreef toen dat je dat oplost door een slash (/) voor de link te zetten, maar dat werkt natuurlijk alleen als je je systeem in de hoofddirectory van je site hebt staan. Het is daarom beter om in plaats van die slash de shortcode {SITEURL} te gebruiken (zonder een slash!)
  Dat werkt ook prima in pagina's die door een plugin worden gegeneerd, wanneer die ook op SEF url's staat ingesteld.

  Een ander onvermoed probleempje deed zich voor toen ik een slider in mijn theme wilde. Op zich is dat eenvoudig genoeg, alleen zag je die slider niet op de maatwerkpagina's. Het blijkt dat het theme door die ingevoegde page/ denkt dat de afbeeldingen van de slider zich in de subdirectory page/ bevinden en dus niet geladen kunnen worden. Het pad bestaat simpelweg niet.
  Dat is op te lossen in de code van het theme. Eerst met een glob het pad en de naam van de afbeeldingen ophalen. Dan het pad strippen, zodat alleen de naam overblijft. Zodra de afbeelding getoond moesr worden zette ik de shortcode https://e107.nl/e107_themes/bootstrap_5_classic/ voor de naam en voilĂ : het pad klopte weer en de afbeeldingen zijn weer gewoon zichtbaar.

  Ik zit nog met een ander probleempje, maar daar maak ik even een nieuw item van.
   
 • Leotgtje
  Jaja sliders , mooi maar af en toe ook hoofdbrekers. Feature box kan je daarin ook helpen.
  Maar er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Neem eens een kijke in het thema Basic van mcpeace.
  Daar heb je dus een afwijkend gebruik ('vast'maar wel werkend).
  En er zijn nog meer mogelijkheden. Bedenk wel aan wat je waar wil hebben.
  Een maatwerk pagina wordt getoond op een layout die je standaard heb gekozen. Dus zal die slider ook in die layout aanwezig moeten zijn. (ideaal in mijn ogen zou je dat als een menu kunnen maken, en die coderen in het thema met zijn eigen area mogelijkheden enz..).
  Ook kun je de maatwerkpagina gebruik laten maken van een bewust gekozen layout (middels thema manager invoegen) en zo kan er van alles.
   
 • rein
  Je tip om de slider in een menu te plaatsen is op zich een goede. Ik had dat al geprobeerd, maar toen sloot de slider net niet goed aan op de navbar. Het was maar 1 pixel, maar het stoorde me wel en dus heb ik voor een andere oplossing gekozen. Al doende leert men steeds een beetje meer.
   

Moderator(-en):
Laatste Berichten

  Discussie Gebruiker Bekeken Reacties Laatste bericht
new showcase (Questions in English) Jimako 243 5 aducom
ma feb. 19 2024, 12:09P.M. 
Wie kent deze melding.. (Ditjes en Datjes) erje 331 3 erje
wo jan. 10 2024, 10:02P.M. 
SourceForge commit (Vertaling van e107) Leotgtje 402 7 Alex
vr dec. 22 2023, 09:19P.M. 
chat emo (e107.nl) Leotgtje 460 7 Alex
vr dec. 22 2023, 12:43P.M. 
ze zijn weer bezig (Ditjes en Datjes) Leotgtje 2726 5 Alex
di dec. 12 2023, 07:58P.M. 
2FA plugin (Vertaling van e107) Leotgtje 360 1 Tijn
di dec. 12 2023, 06:45P.M. 
Thema e107.nl (e107.nl) Alex 532 3 Alex
za dec. 09 2023, 12:22P.M. 
FAQ op e107.nl (e107.nl) Alex 329 0 -
 
interne update via systeem (Installatie van e107) Leotgtje 608 3 Leotgtje
vr dec. 01 2023, 11:01A.M. 
SourceForge (Vertaling van e107) Leotgtje 406 2 Leotgtje
vr dec. 01 2023, 10:52A.M. 
Discussies: 88 | Reacties: 537 | Bekeken: 498990
Online
 • Online2
 • Leden: 0
 • Nieuwste lid:
 • Totaal geregistreerde leden.36
 • Max. gelijk online: 201
Laatst Gezien Menu