Bootstrap

Tweakers Mixed RSS Feed

 • Verenigd Koninkrijk neemt eigen versie van Europese Digital Markets Act aan

  Kevin Krikhaar
  Het Verenigd Koninkrijk heeft de Digital Markets, Competition and Consumer Bill aangenomen. Het doel van de wet is om grote techbedrijven te reguleren en de concurrentie te verbeteren. De wet lijkt daarmee erg op de Europese Digital Markets Act.
 • Gerucht: volgende Xbox-console wordt 'referentieapparaat' voor andere oem's

  Kevin Krikhaar
  Microsoft maakt van de volgende Xbox-console een 'referentieapparaat'. Dat schrijft Jez Corden van Windows Central. Hierdoor zouden andere fabrikanten hun eigen versie van de Xbox-console mogen uitbrengen.
 • Gerucht: Elon Musks xAI werkt aan supercomputer voor volgende Grok-AI-model

  Kevin Krikhaar
  Het bedrijf xAI van Elon Musk zou werken aan een supercomputer voor de volgende versie van zijn AI-model Grok. Dat schrijft The Information op basis van een presentatie van Elon Musk voor investeerders.
 • VK neemt wet aan waarmee zelfrijdende voertuigen vanaf 2026 zijn toegestaan

  Kevin Krikhaar
  Het Verenigd Koninkrijk heeft een wet aangenomen waardoor zelfrijdende voertuigen vanaf 2026 toegestaan zijn op de openbare weg. Er moet nog wel een bestuurder in de auto zitten, maar die is niet langer verantwoordelijk voor het gedrag van het voertuig in de autonome modus.
 • PostgreSQL 17 bèta 1

  Bart van Klaveren
  De eerste bètarelease van PostgreSQL versie 17 is verschenen. Dit populaire 'opensource relational database management system' draait op een groot aantal besturingssystemen en is daardoor uitstekend inzetbaar in diverse omgevingen. Het is een afgeleide van Ingres, nadat de hoofdontwikkelaar daarvan voor zichzelf is begonnen en deze database van opensource closedsource werd. Uitgebreide releasenotes voor deze uitgave zijn op deze pagina te vinden; dit zijn de belangrijkste veranderingen die we in versie 17 kunnen verwachten: Query and Operational Performance Improvements
 • OpenAudible 4.2

  Bart van Klaveren
  Versie 4.2 van OpenAudible is uitgekomen. Met dit programma kunnen audioboeken worden beheerd. Het is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, kan audioboeken direct downloaden van audible.com en bestanden opslaan en converteren naar m4b- en mp3-formaat. Het programma is daarmee in zekere zin vergelijkbaar met Calibre, wat hetzelfde doet, maar dan voor e-boeken. In tegenstelling tot Calibre is het echter niet open source. Het programma kan dertig dagen worden getest, maar om alle functionaliteit vrij te geven is een eenmalige aanschaf van een licentie noodzakelijk. De changelog sinds versie 4.1 kan hieronder worden gevonden. OpenAudible version 4.2
 • Beste AMD socket AM4-moederborden

  Tomas Hochstenbach
  Wat is het beste moederbord voor AMD socket AM4? Op deze pagina vind je ons advies de beste AM4-moederborden.
 • Beste AMD socket AM5-moederborden

  Tomas Hochstenbach
  Wat is het beste moederbord voor AMD socket AM5? Op deze pagina vind je ons advies de beste AM5-moederborden.
 • Beste Intel socket 1700-moederborden

  Tomas Hochstenbach
  Wat is het beste moederbord voor Intel socket 1700? Op deze pagina vind je ons advies de beste LGA1700-moederborden.
 • Terug in de tijd #32 - Zoekmachines, Google Wave en de eerste metaverse

  Tijs Hofmans
  Op Tweakers verschijnen dagelijks tientallen nieuwsberichten, maar bij het schrijven weten we zelden hoe het afloopt met de producten, technieken en ontwikkelingen die we bespreken. In deze rubriek lezen we oude berichten terug en kijken we hoe het verderging.
Copyright 1998 - 2024 DPG Media B.V. | Publicatiedatum: Sun, 26 May 2024 12:07:00 GMT
Terug naar newsfeed overzicht

Bijna alle gebruikte afbeeldingen op e107.nl komen van: Image by wayhomestudio on Freepik